12 mars 2023
16:20

IK Oden

Referat: Västerås BK 30 - IK Oden

Div 4-motstånd igen i form av BK30 som var revanschsugna efter 1-5 förlusten mot oss i november.
Vi har delvis ett nytt lag sedan dess då många spelare gått vidare till spel i högre divisioner eller varvat ner.
Dessutom flera sena återbud p g a skador och sjukdomar, men vi kunde ändå ställa upp med 5 avbytare tack vare vår breda trupp inklusive U23.
Två provspelare deltog: Filip Oses (f d VSK akademi) samt Daniel (meriter från div 2-spel i Norrland).
BK30 öppnade med hög press och högt bolltempo, nästan för högt för det blev en del bortslagna bollar.
Vårt försvar spelade säkert och höll motståndarna utanför sig så farligheterna uppstod på inlägg men Linus var med på noterna.
Istället gjorde vi 0-1 på vår första målchans i matchen. Dennis chippade en frispark över muren och Sinan placerade en nick i högra krysset, riktigt klassmål!
BK30 fortsatte att trycka på utan att skapa några farliga chanser.
Vi svarade med att göra 0-2 på vårt andra avslut i matchen! Denna gång vann Sinan bollen utanför motståndarnas straffområde och spelade fram Karwan som skruvade in bollen i högra krysset!
Försvarsspelet var som sagt gediget och vi gick till pausvilan med en stabil ledning.
Händelser i 1:a halvlek:
1' BK30 vinner bollen tack vare hög press, tar sig fram på högerkanten och slår ett stenhårt markinlägg som är mycket farligt men Linus slänger sig och fångar bollen framför fötterna på framrusande motståndare
6' Gult kort på Daniel för stämpling
11' BK30 gör ett fint överlapp på vänsterkanten och avslutar med ett bra skott som Linus räddar
16' 0-1 Oden genom Sinan (assist Dennis). Frisparksinlägg, nick i mål
32' 0-2 Oden genom Karwan (assist Sinan).
39' Hörna för BK30 som rensas bort, men en motståndare tar emot bollen och slår ett mycket farligt inlägg mot bortre stolpen varpå Linus gör en riktigt bra insats som backar och fångar bollen hårt trängd av motståndarna
41' Gult kort på nr 9 i BK30 för protest mot domslut

I andra halvlek bad vi spelarna att prioritera försvarsspelet och satsa på kontringar. Vi lät BK30 ha mycket boll men vi stod kompakt och det var svårt för dem att skapa något. Däremot så var vi nära att utöka ledningen flera gånger om på frilägen för Sinan och Johan.
BK30:s farligaste chans kom när inbytte f d Oden-spelaren Aziz sköt ett skott mot bortre stolpen som Linus i sin fulla längd lyckades tippa till hörna.
Annars så var backlinjen oerhört uppoffrande och täckte nästan alla skottförsök som BK30 hade.
I slutminuten fastställde Leo slutresultatet 0-3 på ett läckert skott på halvvolley som dök in under ribban - ett fantastiskt bra avslut!
Händelser 2:a halvlek
51' Bra skott av BK30 genom Aziz som Linus räddar till hörna
52' Kontring Oden som Karwan förvaltar genom att frispela Sinan, dock går målvakten ut och räddar, kanske dröjde Sinan för länge med avslutet
58' Farligt markinlägg av BK30 som rensas rakt ut till spelare som missar öppet mål från ca 7 meter
66' Johan vinner boll vid mittlinjen och väggar sig snyggt fram till ett friläge, ser en lucka vid främre stolpen och försöker placera in bollen där men en dålig touch gör att bollen går utanför stolpen, synd på ett så bra förarbete!
70' Oscar nickar ett frisparksinlägg ribba in men målet döms bort för offside, vilket var mycket tveksamt. Vi får kolla på Veo-filmen.
73' Snabb kontring av BK30 och bra skott som Linus räddar
77' Frisparksinlägg av Oden som BK30 nickar rätt upp och Daniel försöker sig på en liggande bicycleta men får för lös träff så målvakten räddar enkelt
78' BK30 kontrar direkt efter det och killen tar sig fram på vänsterkanten, spelar snett inåt bakåt från kortlinjen men återigen så räddar Linus skottet
89' 0-3 Oden genom Leo (assist Sinan)
90' Gult kort på Sinan för att han tog av sig matchtröjan när han gick ut till avbytarbåset

Idag är vi mycket nöjda med försvarsspelet, kollektivt sett. Hela laget låg rätt i 99% av situationerna och vi tillät inte BK30 att komma till så många öppna målchanser. Så här vill vi att det ska se ut resten av säsongen, då blir vi svårslagna.
Dessutom var vi ruskigt effektiva och satte 3 av våra 5 målchanser (utöver det bortdömda målet).

Stort beröm till backlinjen och Linus för helgjutna insatser.
Till matchens lirare utser vi Sinan som förutom ett mål och två assist löpte kopiöst då han även jobbade hem för att försvara på motståndarnas fasta situationer. Samt bra peptalk med laget.